Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Biotalys ziet betere kansen voor Evoca

(ABM FN) Biotalys denkt dat de kansen op een commercieel succes met Evoca zijn toegenomen. Dit meldde het beursgenoteerde bedrijf uit Gent dinsdagochtend.

Biotalys meldde een doorbraak in eiwitexpressie van het bioactief ingrediënt van Evoca, het eerste biologische gewasbeschermingsmiddel van het bedrijf.

De doorbraak die vandaag wordt aangekondigd heeft volgens Biotalys het potentieel om Evoca te transformeren van een instrument dat de markt kalibreert naar een product dat commerciële waarde biedt met concurrentiële werkzaamheid en kost voor telers, in afwachting van veldproefstudies, registratie en opschaling. Het bedrijf evalueert de impact op haar huidige activiteiten en zal hierover ten gepaste tijde communiceren. 

“Wij geloven dat een volgende generatie van Evoca gebaseerd op hetzelfde AGROBODY actief ingrediënt, met aanzienlijk hogere productievoordelen, nu mogelijks een product kan worden met commerciële waarde en concurrentiële werkzaamheid en kost voor telers”, aldus COO Luc Maertens van Biotalys dinsdag.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Biotalys in zee met Novonesis voor Evoca
  2. Biotalys heeft nog 22 miljoen euro in kas

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BIOTALYS kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht