Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beter dan verwachte resultaten voor DuPont
Beeld: ABM Financial News

Beter dan verwachte resultaten voor DuPont

(ABM FN-Dow Jones) DuPont heeft in het vierde kwartaal de verwachtingen achter zich kunnen laten en een nieuw aandeleninkoopprogramma aangekondigd. Dit bleek dinsdag uit de kwartaalcijfers van het bedrijf.

De aangepaste winst van 1,08 dollar per aandeel was beter dan de 0,99 dollar die analisten geraadpleegd door FactSet voorspelden. Over het gehele boekjaar kwam deze winst uit op 4,30 dollar per aandeel en daarmee bleef DuPont ook de eigen verwachting voor. Voor 2021 rekende het bedrijf op een aangepaste winst per aandeel van 4,18 tot 4,22 dollar.

De omzet van DuPont steeg afgelopen kwartaal met 14 procent van 3,8 miljard naar 4,3 miljard dollar, waar analisten rekenden op 4,03 miljard dollar. De autonome omzetgroei bedroeg 13 procent. 

Over het gehele boekjaar kwam de omzet 16 procent hoger uit op 16,7 miljard dollar, waar DuPont rekende op een omzet van 16,34 tot 16,40 miljard dollar.

Aandeleninkoop

Het bedrijf gaat tot en met 31 maart van 2023 voor 1 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen. Ook werd het kwartaaldividend met 10 procent verhoogd.

Outlook

Voor het lopende boekjaar verwacht het bedrijf uit Wilmington een omzet tussen 17,4 en 17,8 miljard dollar en een operationeel resultaat tussen de 4,3 en 4,5 miljard dollar.

In het eerste kwartaal komt de omzet naar verwachting uit tussen de 4,2 en 4,3 miljard dollar en het resultaat tussen de 940 en 980 miljoen dollar. De aangepaste winst per aandeel wordt verwacht uit te komen tussen de 0,94 en 1,00 dollar.

Het aandeel DuPont noteerde dinsdag voorbeurs 0,4 procent in de plus.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. DuPont voorzichtig over tweede kwartaal
  2. DuPont doet grote desinvestering

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DuPont de Nemours kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht