Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Greenyard ziet omzet groeien
Beeld: ABM Financial News

Greenyard ziet omzet groeien

(ABM FN) Greenyard heeft in de eerste negen maanden van het lopende gebroken boekjaar de omzet verder zien stijgen. Dit liet de groenten- en fruitteler uit Sint-Katelijne-Waver dinsdagochtend voorbeurs weten. 

De omzet uit voortgezette activiteiten steeg op vergelijkbare basis met 1,2 procent tot 3,21 miljard euro. 

Tijdens het derde kwartaal boekte Greenyard een omzet van 1,06 miljard euro, nagenoeg gelijk aan de omzet in het derde kwartaal een jaar eerder.

Verder heeft Greenyard ook besloten om bepaalde seizoensgebonden categorieën in het Fresh-segment niet langer aan te bieden. “Wanneer deze stopgezette verkopen zouden worden meegerekend, zou de omzetgroei van de groep in het derde kwartaal 1,5 procent bedragen”, aldus Greenyard.

Volgens het bedrijf bevestigen de laatste kwartaalresultaten de duurzame en winstgevende groei van de onderneming. Greenyard zegt goed op weg te zijn om in 2025 een omzet van 5 miljard euro te realiseren.

Verder zullen de komende kwartalen de effecten zichtbaar worden van prijsverhogingen die Greenyard doorvoert om de inflatie op te vangen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: Crème de la Crème interessante overname voor Greenyard
  2. Greenyard neemt Crème de la Crème over

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Greenyard kopen verkopen