Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Beursblik: tegenvallende winst Deceuninck
Beeld: Deceuninck

Beursblik: tegenvallende winst Deceuninck

(ABM FN) Deceuninck heeft teleurstellende winstcijfers gepubliceerd over 2021 en ziet de marges onder druk staan. Dit concludeerden analisten van ING donderdag, nadat de fabrikant van raamprofielen ’s ochtends de boeken opende. 

Volgens ING was de winstgevendheid van Deceuninck laag, ondanks een recordomzet. De aangepaste EBITDA zat 4,6 procent onder de voorspellingen van de analisten van ING, die bovendien stelden al vrij voorzichtig te zijn geweest in vergelijking met andere analisten. 

De belangrijkste reden voor die teleurstelling moet gezocht worden bij de marges. Die daalde met 5,7 procentpunt, aldus de analisten. Zo ligt de marge wel weer in lijn met de periode voor 2020, wat erop wijst dat Deceuninck in 2020 eenmalige profiteerde van de grondstofprijzen.

Ten slotte wijst ING nog op de grote onzekerheid in Turkije, waar de inflatie erg hoog is en het consumentenvertrouwen daalt. 

ING herhaalde het Houden advies met een koersdoel van 4,00 euro. Het aandeel daalde donderdag 2,8 procent naar 2,78 euro. 

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Deceuninck start aandeleninkoopprogramma
  2. Deceuninck wil veranderen, maar gaat dat ook lukken?

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Deceuninck kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht