Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Update: Intel akkoord met Duitsland over subsidie chipfabriek - media
Beeld: ABM Financial News

Update: Intel akkoord met Duitsland over subsidie chipfabriek - media

(ABM FN-Dow Jones) Intel heeft overeenstemming bereikt met de Duitse overheid om subsidies te ontvangen ter waarde van 10 miljard euro, of bijna 11 miljard dollar voor een halfgeleiderfabriek in het oosten van het Duitsland. Dit meldde persbureau Bloomberg maandag op basis van informatie van ingewijden.

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz en CEO van Intel Pat Gelsinger ondertekenden de overeenkomst tijdens een ceremonie in Berlijn maandag later op de dag.

"Intel's halfgeleiderproductie in Maagdenburg is de grootste directe buitenlandse investering in de Duitse geschiedenis," zei bondskanselier Olaf Scholz. "Met deze investering lopen we technologisch gezien in op de wereldtop en breiden we onze eigen capaciteiten voor de ecosysteemontwikkeling en productie van microchips uit."

Intel stemde er in eerste instantie mee in om de faciliteit in Maagdenburg te bouwen met 6,8 miljard euro aan overheidssubsidies, maar stelde de bouw van de fabriek uit vanwege economische tegenwind.

In totaal zal Intel meer dan 30 miljard euro investeren in de bouw van twee fabrieken, meldde het Amerikaabse bedrijf maandag.

Intel is momenteel wereldwijd flink aan het investeren. Vorige week kondigde het bedrijf aan 4,6 miljard dollar te investeren in een fabriek in Polen. Bloomberg meldde dit weekend ook een deal in Israël, waar Intel 25 miljard dollar investeert in een nieuwe fabriek.

Update: om nieuwe informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Intel ligt op koers, maar vormt ban van China een serieus risico?
  2. 'China blokkeert gebruik van Intel- en AMD-chips in overheidscomputers'

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Intel Corp kopen verkopen

60% zegt verkopen

5 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht