Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Resultaten Viohalco sterk gestegen in 2021
Beeld: ABM Financial News

Resultaten Viohalco sterk gestegen in 2021

(ABM FN) Viohalco heeft de omzet en EBITDA in 2021 sterk zien stijgen. Dat bleek donderdagavond uit de resultaten van de in metaalverwerking gespecialiseerde holding. 

De op Euronext Brussel genoteerde groep zag de geconsolideerde omzet in 2021 met 40 procent stijgen tot 5,37 miljard euro, tegen 3,85 miljard een jaar eerder.

De geconsolideerde EBITDA steeg met 80 procent op jaarbasis tot 514 miljoen euro. 

Het geconsolideerde resultaat vóór belastingen bedroeg 276 miljoen euro, meer dan vier keer zoveel als het resultaat voor 2020, dat 59 miljoen euro bedroeg. 

Volgens het management tonen deze resultaten niet alleen de efficiëntie en de kracht van zijn gediversifieerde bedrijfsmodel aan, maar weerspiegelen ze ook het vermogen om te voldoen aan de toenemende vraag als gevolg van de wereldwijde megatrends inzake duurzaamheid.

Viohalco voegt eraan toe dat in 2021 verschillende van de activiteiten een indrukwekkende groei hebben gekend ondanks de aanhoudende uitdagingen, mede dankzij de uitvoering van voorzichtige kostencontroles om de operationele efficiëntie te verbeteren.  

Voor het lopende jaar verwacht Viohalco dat de inflatie in de eurozone, de hogere energieprijzen en de geopolitieke spanningen de activiteiten in de loop van het jaar zullen beïnvloeden.

Naarmate de pandemie wegebt, zullen de marktomstandigheden naar verwachting echter steeds gunstiger worden, met een herstel op een aantal markten, waaronder de automobielsector, de industrie en de bouwsector.

De groep heeft verder geen concretere vooruitzichten afgegeven.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Viohalco kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 22 juli

  1. Prijzen bestaande koopwoningen juni (NL)
  2. Chicago Fed activiteitsindex juni (VS)
  3. SAP Q2-cijfers
 2. 23 juli

  1. LVMH Q2-cijfers
  2. Consumentenvertrouwen juli (NL)
  3. Investeringen mei (NL)
  4. Acomo Q2-cijfers
  5. AkzoNobel Q2-cijfers
  6. CM.com Q2-cijfers
  7. Randstad Q2-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht