Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Overnamebod op Acacia Pharma
Beeld: ABM Financial News

Overnamebod op Acacia Pharma

(ABM FN) Acacia Pharma heeft een overnamevoorstel van Eagle Pharmaceuticals ontvangen, wat door het bestuur wordt gesteund. Dat laat de groep maandag weten in een persbericht.

Onder het bod ontvangen de aandeelhouders van Acacia Pharma per aandeel 0,68 euro in contanten en 0,0049 aandeel New Eagle. 

De transactie waardeert Acacia Pharma op 94,7 miljoen euro. 

“Na alle beschikbare alternatieven te hebben overwogen als onderdeel van zijn strategische evaluatie, is de Raad van Bestuur van Acacia van mening dat de voorgestelde transactie de beste optie is voor Acacia-aandeelhouders om de waarde van hun aandelen te maximaliseren, en beveelt daarom unaniem de voorgestelde transactie aan”, aldus het persbericht.

Zo verwacht het bestuur nog minstens 115 miljoen dollar aan cash nodig te hebben alvorens een break-even resultaat te halen, wat vermoedelijk tegen eind 2025 het geval zal zijn.

Eagle Pharmaceuticals heeft al de goedkeuring van de drie grootste aandeelhouders van Acacia Pharma binnen voor het bod. Dat komt neer op 48,56 procent van de stemrechten.

De transactie zal naar verwachting goedgekeurd worden tussen mei en eind juni van dit jaar.

Indien de transactie afketst, dan brengt dit volgens Acacia flinke risico’s met zich mee en een mogelijke harde daling van de koers. Een insolventieprocedure zou het aandeel zelfs waardeloos kunnen maken, waarschuwde het bestuur van Acacia.

Het aandeel Acacia Pharma sloot vrijdag op 1,28 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht