Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Belgische depots PostNL dicht na politie-inval
Beeld: PostNL

Belgische depots PostNL dicht na politie-inval

(ABM FN-Dow Jones) Twee Belgische depots van PostNL zijn maandag gesloten, nadat medewerkers voor verhoor werden meegenomen na een politie-inval. Dat bevestigde een woordvoerder van PostNL na berichten in de Belgische media.

"We zijn zeer verbaasd en verontwaardigd", zei de woordvoerder tegen ABM Financial News. "De impact op de medewerkers is enorm."

Bij eerdere invallen door de sociale inspectie werden overtredingen rond zwartwerk en deeltijdarbeid vastgesteld. Volgens PostNL zijn er echter geen grote of structurele misstanden aan het licht gekomen. Bovendien zegt het bedrijf volledig mee te werken aan onderzoeken van de autoriteiten.

"We weten niet wat het doel is", aldus de woordvoerder over de nieuwe invallen. De vastgestelde problemen rechtvaardigen deze gang van zaken niet, volgens het bedrijf.

PostNL heeft tien pakkettendepots in België en de sluitingen zullen naar verwachting geen heel grote gevolgen hebben voor de pakketbezorging.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL kopen verkopen

60% zegt kopen

20 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 01 december

  1. NL Inkoopmanagersindex industrie nov
  2. Duitsland manufacturing PMI nov
  3. EU manufacturing PMI nov
  4. VK manufacturing PMI nov
  5. VS manufacturing PMI nov
  6. VS manufacturing PMI ISM nov
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht