Word abonnee en neem Beursduivel Premium
JPMorgan waarschuwt voor economische uitdagingen
Beeld: ABM Financial News

JPMorgan waarschuwt voor economische uitdagingen

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse zakenbank JPMorgan Chase heeft in het eerste kwartaal zoals verwacht fors minder winst geboekt dan een jaar eerder en waarschuwt voor economische uitdagingen aan de horizon. Dat bleek woensdag bij de publicatie van de kwartaalcijfers.

De bank meldde een nettowinst van 8,28 miljard dollar, of 2,63 dollar per aandeel. Dat is fors lager dan de 14,3 miljard dollar of 4,50 dollar per aandeel een jaar eerder. Analisten hadden vooraf gerekend op een iets kleinere winstdaling tot 2,72 dollar per aandeel, aldus FactSet.

De inkomsten van de bank daalden van 32,3 miljard naar 30,7 miljard dollar. Analisten hadden hier gemiddeld 30,6 miljard dollar voorspeld.

JPMorgan nam voor 1,5 miljard dollar aan voorzieningen voor kredietverliezen. Een jaar eerder meldde de bank juist nog een vrijval van bijna 4,2 miljard dollar. In de laatste drie maanden van 2021 viel er nog 1,3 miljard dollar aan voorzieningen vrij.

"We blijven optimistisch over de economie, tenminste voor de korte termijn, omdat consumenten en bedrijven gezonde balansen hebben en de consumentenbestedingen ook gezond zijn, maar we zien aanzienlijke geopolitieke en economische uitdagingen in het verschiet, door hoge inflatie, verstoringen in de aanvoerketen en de oorlog in Oekraïne", aldus topman Jamie Dimon in een toelichting.

De bank kondigde woensdag ook een nieuw aandeleninkoopprogramma ter waarde van 30 miljard dollar aan. Dit programma gaat op 1 mei van start.

Het aandeel daalde in de handel voorbeurs 1,1 procent in reactie op de cijfers.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Meer winst voor JPMorgan
  2. Beursblik: Amerikaanse banken klaar voor aftrap cijferseizoen

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JPMorgan Chase & Co kopen verkopen

58% zegt kopen

12 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 17 april

    1. Japan handelsbalans maart volitaliteit verwacht
    2. ASML Q1-cijfers
    3. Just Eat Takeaway Q1-cijfers
    4. CM.com Q1-cijfers
    5. TomTom Q1-cijfers en jaarvergadering
    6. VK consumenten- en producentenprijzen maart
    7. KPN jaarvergadering
    8. EU inflatie maart (def.) Voorlopig cijfer: 2,4% YoY. Kerninflatie: 2,9% YoY volitaliteit verwacht
    9. Abbott Laboratories Q1-cijfers
    10. VS hypotheekaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht