Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Morgan Stanley houdt inkomsten redelijk op peil
Beeld: ABM Financial News

Morgan Stanley houdt inkomsten redelijk op peil

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft in het eerste kwartaal van 2022 de inkomsten beter op peil gehouden dan analisten hadden verwacht, dankzij sterke inkomsten uit de plaatsing van aandelen en vastrentende waarden. Dat meldde de Amerikaanse zakenbank donderdagmiddag.

De inkomsten daalden van 15,72 miljard naar 14,80 miljard dollar. Analisten rekenden gemiddeld op 14,33 miljard dollar, volgens FactSet.

De nettowinst bedroeg 3,7 miljard dollar, iets minder dan de 4,1 miljard van een jaar eerder in dezelfde periode. De winst per aandeel daalde van 2,19 dollar tot 2,02 dollar.

De bank nam een kleine voorziening van 57 miljoen dollar voor oninbare leningen. Een jaar eerder was er juist nog een vrijval van 98 miljoen dollar.

Bij de investment bank daalde de omzet van 2,61 miljard naar 1,63 miljard dollar. Dit was iets minder goed dan de analistenverwachting van 1,78 miljard dollar.

De vermogensbeheertak boekte 5,9 miljard dollar aan inkomsten en zag 142 miljard aan nieuw beheerd vermogen binnenkomen.

Het institutionele effectenbedrijf ontving 7,7 miljard aan inkomsten. Deze divisie "navigeerde de volatiliteit namens de klanten buitengewoon goed", zei topman James Gorman.

Bij de handelstak die vastrentende waarden zoals bedrijfsobligaties in de markt zet bleven de inkomsten goed op peil, met een beperkte daling van 2,97 miljard naar 2,92 miljard dollar. Hier rekenden analisten op slechts 2,22 miljard dollar.

Bij de divisie die nieuwe aandelen plaatst voor bedrijven stegen de inkomsten juist onverwachts, van 2,88 miljard naar 3,17 miljard dollar. Hier was een daling voorzien tot 2,72 miljard dollar.

Het aandeel Morgan Stanley steeg voorbeurs 2 procent na de publicatie van de cijfers.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Morgan Stanley overtreft verwachtingen
  2. Beursblik: Amerikaanse banken klaar voor aftrap cijferseizoen

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Morgan Stanley kopen verkopen

100% zegt verkopen

1 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht