Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
AB InBev wil Russische joint venture verkopen
Beeld: ABM Financial News

AB InBev wil Russische joint venture verkopen

(ABM FN) AB InBev wil zijn minderheidsbelang in de Russische joint venture AB-InBev Efes verkopen. Dat meldde de brouwer vrijdag in een persbericht.

De brouwer zou in actieve besprekingen zijn met zijn partner, de Turkse brouwer Anadolu Efes, om dit belang aan te verkopen. 

Het verzoek van AB InBev betreffende de opschorting van de licentie voor productie en verkoop van Bud in Rusland zal ook deel uitmaken van een eventuele transactie.

AB InBev kondigde eerder aan dat het afziet van alle financiële voordelen als minderheidsaandeelhouder van de joint venture-activiteiten vanwege de oorlog in Oekraïne. Als gevolg daarvan neemt AB InBev een waardevermindering van 1,1 miljard dollar op in de cijfers over het eerste kwartaal.

Ondertussen blijft AB InBev hulp verlenen aan de Oekraïense bevolking. Zo heeft de brouwer Chernigivske, het meest geliefde biermerk van Oekraïne, geïntroduceerd in veel landen. Alle winst van de verkoop van Chernigivske gaat naar Oekraïne en AB InBev garandeert minstens 5 miljoen dollar aan steun uit dit initiatief.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 'Aandeel AB InBev blijft koopwaardig'
  2. AB InBev krijgt tóch steun van Trump, maar heeft dat geholpen?

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AB InBev kopen verkopen