Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
D’Ieteren ziet groei verder aantrekken

D’Ieteren ziet groei verder aantrekken

(ABM FN) D’Ieteren wil de groei tot minstens 2025 verder aanjagen. Dit bleek uit de nieuwe strategie die de holding tijdens de beleggersdag donderdag zal presenteren. 

Zo rekent D’Ieteren op een aangepaste bedrijfswinst voor de hele groep van minstens 950 miljoen euro tegen 2025. In 2021 was dit nog ruim 493 miljoen. De overname van PHE, die tegen eind september afgerond moet zijn, zal ook bijdragen aan de toekomstige resultaten, aldus de holding. 

De groep wil tegen 2025 een aangepaste vrije kasstroom van 2 miljard euro realiseren. 

“Onze activiteiten hebben tijdens de voorbije turbulente jaren een sterke veerkracht opgebouwd en aangetoond en zullen de komende jaren naar verwachting blijven overpresteren, terwijl ze ambitieuze financiële en niet-financiële doelstellingen voor 2025 vooropstellen”, aldus CEO Francis Deprez in een toelichting. 

Divisies

Tussen 2021 en 2025 zal de omzet van de divisie Automotive met gemiddeld meer dan 10 procent per jaar groeien, zo verwacht D'Ieteren, met een aangepaste operationele winstmarge van  minstens 4 procent. Tegen 2025 moet deze divisie een jaarlijkse aangepaste kasstroom van minimaal 165 miljoen euro genereren. 

Voor Belron rekent D’Ieteren op een jaarlijkse gemiddelde omzetgroei rond 9 procent, een aangepaste marge van 23 procent en een jaarlijkse aangepaste vrije kasstroom van 850 miljoen euro. 

TVH Parts zal tussen 2021 en 2025 de omzet met gemiddeld 8 procent zien groeien. De marge zal tegen 2025 minimaal 14 procent bedragen, en de jaarlijkse aangepaste vrije kasstroom 170 miljoen euro. 

Bij Moleskine rekent D’Ieteren op een gemiddelde omzetgroei van 10 tot 15 procent in de komende vier jaren. De marge zal 25 procent bedragen, en de jaarlijkse aangepaste vrije kasstroom 30 miljoen euro. 

Eerste kwartaal 

D’Ieteren presenteerde ook de resultaten over het eerste kwartaal. 

De totale verkopen van Belron stegen in het eerste kwartaal met 18,4 procent tot 1.256 miljoen euro, dankzij een volumestijging met bijna 10 procent een een positieve prijs/mix. 

D’Ieteren Automotive wist ondanks de lagere volumes de omzet met 6,7 procent te laten stijgen tot 969,3 miljoen euro. Het marktaandeel van de divisie steeg tot 21,7 procent. 

TVH heeft volgens D’Ieteren een sterke verkoopdynamiek in de eerste drie maanden van het jaar gezien, waardoor de omzet met 24 steeg tot 384,1 miljoen euro, waarvan 16,4 procent op autonome basis was. 

De verkopen van Moleskine stegen met 28,5 procent tot 27,6 miljoen euro. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. ACEA: Europese autoverkoop gedaald
  2. Flinke koersdoelverhoging D'Ieteren

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
D'IETEREN GROUP kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
    4. Dui inkoopmanagersindex diensten april (voorlopig) volitaliteit verwacht
    5. Dui samengestelde inkoopmanagersindex april
    6. EU samengestelde inkoopmanagersindex april
    7. VK samengestelde inkoopmanagersindex april
    8. 3M Q1-cijfers
    9. GE Aerospace Q1-cijfers
    10. General Motors Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht