Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Recticel groeit hard en wil omzet in 2025 verdubbelen
Beeld: Recticel

Recticel groeit hard en wil omzet in 2025 verdubbelen

(ABM FN) Recticel heeft in het afgelopen kwartaal de omzet flink zien aantrekken, terwijl de schuld werd verlaagd. Dit kwam donderdag naar voren uit een trading update van het Belgische bedrijf. 

De omzet steeg in het eerste kwartaal van 2022 op jaarbasis van 206,2 miljoen euro naar 294,7 miljoen euro, voornamelijk gedreven door de FoamPartner scope-wijziging, maar ook door een stijging van de omzet bij Isolatie met 28,1 procent. 

De schuld werd het afgelopen kwartaal ten opzichte van eind 2021 teruggebracht van 147,8 miljoen euro naar 129,6 miljoen euro.

“We zijn verheugd met de ontwikkeling van de omzet en winstgevendheid van onze Isolatie- en Engineered Foams-activiteiten in het eerste kwartaal van 2022, in een periode die gekenmerkt werd door een stevige inflatiedruk en verstoringen in de toeleveringsketen”, aldus topman Olivier Chapelle, die ook benadrukte dat het bedrijf er op gericht is om de inflatie door te berekenen in de verkoopprijzen. 

Met het oog op onder meer scopewijzigingen die in 2022 worden verwacht en de onzekerheid die samenhangt met het tijdstip van de afronding van de verkoop van Engineered Foams en de overname van Trimo, geeft Recticel geen outlook af voor 2022.

Wel werkt het bedrijf aan plannen voor een versnelde groei, waardoor Recticel mikt op een verdubbeling van de omzet in 2025.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel Recticel
  2. In onvoorspelbare bouwsector gaat Recticel voor premium

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Recticel kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht