Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Exmar in het rood in eerste kwartaal

(ABM FN) Exmar heeft de eerste drie maanden van dit jaar afgesloten met een negatief resultaat. Dat blijkt uit het donderdagavond gepubliceerde rapport van de Antwerpse scheepvaartgroep.

Het kwartaal werd afgesloten met een verlies van 4,5 miljoen dollar, tegen een verlies van 3,3 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet daalde van 33,1 miljoen tot 24,3 miljoen dollar. 

Uitgaande van proportionele consolidatie daalde de omzet van 52,8 miljoen naar 45,7 miljoen dollar. Na belastingen steeg het nettoverlies van 2,2 miljoen naar 7,7 miljoen dollar.

Exmar merkt op dat het eerste kwartaal werd afgesloten met een schuld van 460,9 miljoen dollar, een daling van 6,3 procent op kwartaalbasis.

De onderneming schrijft de daling van de inkomsten ten opzichte van vorig jaar voornamelijk toe aan de stillegging van haar hervergassingsschip FSRU S188. Exmar benadrukte dat het aan het einde van het afgelopen kwartaal een opdrachtgever heeft gevonden en het schip voor vijf jaar aan het Nederlandse Gasunie heeft verhuurd.

Verder merkte Exmar op dat het "intense besprekingen" voert voor de tewerkstelling van de Tango FLNG.

Verder klonk Exmar ook positief. "We verwachten een toename van de LPG productie en een vervanging van het verlies van Russische export van ammoniak door bevoorrading uit het Midden en Verre Oosten, met langere trajecten als gevolg."

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Hogere omzet maar minder winst bij Exmar
  2. Nieuwe generatie Saverys aan het roer bij Exmar

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Exmar kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht