Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Acacia Pharma boekt meer omzet
Beeld: ABM Financial News

Acacia Pharma boekt meer omzet

(ABM FN) Acacia Pharma heeft in 2021 de omzet zien stijgen, maar het is onvoldoende om een zelfstandige koers te kunnen blijven varen en de overname door Eagle Pharmaceuticals is dan ook de beste optie voor aandeelhouders. Dit bleek uit het jaarrapport van het Britse biotechbedrijf met een notering in Brussel. 

Acacia behaalde in 2021 een omzet van 1,2 miljoen dollar. In 2020 boekte Acacia een omzet van 211.000 dollar. 

Verder steeg het operationeel verlies van 30,9 naar 66,3 miljoen dollar. Het nettoverlies bedroeg 67,1 miljoen dollar.

Eind vorig jaar had Acacia nog 21,6 miljoen dollar in kas. Daarmee denkt het bedrijf over voldoende middelen te beschikken om tot medio dit jaar te geraken.  

Aangezien het meer tijd kost om significante inkomsten te genereren, verwacht Acacia dat het nog minimaal 115 miljoen dollar nodig heeft om het break even punt te bereiken, naar verwachting gebeurt dit begin 2025.

Volgens de voorzitter is de overname door Eagle Pharmaceuticals, die eind maart aangekondigd werd, dan ook de beste optie om waarde voor de aandeelhouders van Acacia te creëren. 

Onder het overnamebod ontvangen de aandeelhouders van Acacia per aandeel 0,68 euro in contanten en 0,0049 aandeel New Eagle. 

De transactie waardeert Acacia Pharma op 94,7 miljoen euro. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.