Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beursblik: positieve kwartaalupdate Ageas
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: positieve kwartaalupdate Ageas

(ABM FN) Ageas heeft een solide kwartaalrapport gepresenteerd, ondanks de nodige eenmalige posten. Dit concludeerden de analisten van UBS. 

“Over het geheel genomen een positieve set resultaten met een nettoresultaat dat 21 procent boven de verwachtingen uitkwam”, aldus de analisten. 

De cijfers bevatten echter wel een aantal eenmalige posten, merkte de Zwitserse bank. Toch zijn de analisten van mening dat het onderliggende resultaat iets sterker dan verwacht was. 

Ageas presteerde in Azië minder goed dan verwacht, maar dit werd gecompenseerd door een meevallende prestatie in België, aldus UBS. Ook op het vlak van herverzekeringen deed Ageas het beter dan verwacht. 

Dat Ageas de outlook voor het hele boekjaar herhaalde, is volgens UBS een positief signaal, zeker gezien de huidige onzekere macro-omstandigheden. 

UBS handhaafde het Neutraal advies voor Ageas met een koersdoel van 44,50 euro. Het aandeel steeg woensdagochtend 0,3 procent tot 43,89 euro.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Ageas verlost van aandeelhouder Fosun
  2. Verzekeraar Ageas is zowel overnameprooi als -jager

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ageas kopen verkopen