Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beursblik: teleurstelling bij UCB
Beeld: UCB

Beursblik: teleurstelling bij UCB

(ABM FN) UCB kwam vanochtend met een teleurstellende boodschap. Dit schreven analisten van Berenberg vrijdag.

De Amerikaanse toezichthouder FDA heeft de BLA-aanvraag van UCB voor bimekizumab, een middel voor de behandeling van volwassen met matige tot ernstige psoriasis, niet geaccepteerd. Enkele inspectieobservaties moeten eerst worden opgelost, aldus de toezichthouder. UCB zegt samen met de FDA te werken aan een snelle oplossing.

Berenberg merkt op dat niet duidelijk is wat de exacte bezwaren van de FDA zijn. Maar als het de Brusselse farmaceut lukt om de problemen in 6 tot 8 maanden op te lossen en opnieuw een aanvraag in te dienen, dan kan bimekizumab nog altijd in de tweede helft van 2023 worden goedgekeurd in de VS, schreven de analisten.

Als gevolg van de tegenvaller in Amerika zei UCB opnieuw naar de financiële doelstellingen voor dit jaar te kijken.

Voor 2022 zei UCB bij de laatste jaarcijfers te rekenen op een kleine terugval, met een omzet tussen 5,15 en 5,40 miljard euro. De aangepaste EBITDA zal tussen 26 en 27 procent van de omzet uitmaken en de nettowinst zal tussen 4,80 en 5,30 euro per aandeel liggen.

Aangezien bimekizumab in de taxaties van Berenberg dit jaar maar 32 miljoen euro aan omzet in de VS genereert, meent de bank dat een neerwaartse bijstelling van de outlook slechts minimaal zal zijn.

"Het nieuws van vandaag is duidelijk een teleurstelling, aangezien bimekizumab een belangrijke pijler van het UCB-verhaal is", besloot Berenberg.

De bank heeft een koopadvies op UCB met een koersdoel van 122,00 euro. Het aandeel daalt vrijdag bijna 11 procent naar 90,90 euro.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. UCB neemt goede start in 2024
  2. Groen licht Europese Commissie voor Bimzelx van UCB

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UCB kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht