Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Beursblik: aandacht voor omzetontwikkeling en kosten bij EVS
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: aandacht voor omzetontwikkeling en kosten bij EVS

(ABM FN) Hoe de kosten zich ontwikkelen, zal de aandacht trekken in het kwartaalbericht van EVS, terwijl de orderinstroom vermoedelijk sterk bleef. Dit bleek uit een rondvraag door ABM Financial News bij analisten die het beeldvormingsbedrijf opvolgen.

De orderinstroom van EVS zal volgens analist Matthias Maenhaut van Kepler Cheuvreux sterk zijn gebleven. “Beleggers zullen daarnaast ook uitkijken naar opmerkingen rond de supply chains.”

Ook volgens analist Michael Roeg van Degroof Petercam zullen we moeten zien hoe de kosten het beeldvormingsbedrijf raken. “Het management gaf eerder al aan de druk uit deze hoek te zien toenemen.”

“Vorig jaar was er geen resultatenrekening bij het bericht, dus veel informatie rond de marges zullen we evenwel niet krijgen”, voorziet Roeg

Naast de kosten is het belangrijk om te zien hoe de omzet zich ontwikkelt na de coronacrisis. De analist van Degroof Petercam schuift geen specifieke prognose voor het eerste kwartaal naar voren, maar verwacht voor het eerste halfjaar een omzet van 67 miljoen euro. Vorig jaar was dit 61,8 miljoen euro.

“Het dividend is niet zo spannend, want dat is al goedgekeurd”, merkte Roeg nog op. Eind deze maand zal het bedrijf een halve euro per aandeel uitkeren.

EVS zal vrijdag nabeurs het kwartaalbericht voor het eerste trimester publiceren.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. ING verhoogt koersdoel EVS
  2. Olympische boost voor EVS Broadcast

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
EVS kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht