Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Brussel sluit in het groen
Beeld: Euronext

Brussel sluit in het groen

(ABM FN) De Brusselse beurs is woensdag met winst gesloten.

De Bel20 steeg 0,5 procent naar 3.912,25 punten. De koersen noteerden aan het begin van de namiddag op verlies, maar begonnen te stijgen nadat het sentiment op Wall Street verbeterde.

Er stonden verschillende macrocijfers op de agenda, maar de meeste aandacht lijkt uit te gaan naar de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve die vanavond worden gepubliceerd.

Marktanalist Michael Hewson van CMC Markets verwacht geen vuurwerk.

"Beleggers weten dat centrale banken wereldwijd een inhaalslag proberen te maken en alles op alles zetten om de inflatie lager te krijgen en tegelijk de klap voor de economie te verzachten", aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

"Er heerst angst onder beleggers dat beleidsmakers een grote fout maken met het verkrappen van het monetaire beleid, aangezien stagflatie op de loer ligt."

In Davos zei voorzitter Klaas Knot van De Nederlandsche Bank dat een renteverhoging van 50 basispunten door de Europese Centrale Bank in juli wat hem betreft nog steeds op tafel ligt.

Volgens Knot kan de ECB het zich alleen veroorloven om de rente geleidelijk te verhogen, als de inflatieverwachtingen "goed verankerd" zijn.

De euro/dollar handelde op 1,0671 en olie werd iets goedkoper.

Stijgers en dalers

In de hoofdindex trok AB InBev de kop met een koerswinst van 2,5 procent, terwijl Sofina 3,1 procent inleverde. 

Deutsche Bank verhoogde het koersdoel voor AB InBev naar 74,00 euro en herhaalde het koopadvies voor de brouwer. De korting ten opzichte van Europese sectorgenoten noemt de Duitse bank onterecht.

Kepler Cheuvreux kwam met een uitgebreid rapport over de Belgische holdings, waarbij onder meer Sofina op de verkooplijst belandde. Het koersdoel voor Sofina werd ook stevig verlaagd, van 360 naar 210 euro. 

De koersdoelen voor GBL en Ackermans & van Haaren werden eveneens door Kepler verlaagd. GLB won 0,4 procent en Ackermans daalde 0,2 procent. 

Kepler verlaagde het koersdoel voor Cofinimmo, maar verhoogde die voor Aedifica. Het aandeel Cofinimmo steeg 0,4 procent liggen, terwijl Aedifica 0,2 procent won. 

In de BelMid steeg Euronav 2,5 procent en won Bekaert 3,2 procent.

CFE kreeg een plekje op de kooplijst van Kepler Cheuvreux, terwijl het koersdoel verlaagd werd. Ook Degroof Petercam verlaagde het koersdoel. Het aandeel daalde 0,1 procent. 

Brederode leverde 9,6 procent in. Kepler Cheuvreux heeft het aandeel op de verkooplijst geplaatst en verlaagde het koersdoel. 

Azelis verloor 3,4 procent. KBC Securities zette een Houden advies op het aandeel met een koersdoel van 24,30 euro.

Bij de kleinere aandelen won Smartphoto 6,4 procent. Nyxoah daalde 8,6 procent. 

Wall Street

Bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten noteerden de Amerikaanse beurzen tot circa een half procent hoger.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht