Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Qualcomm hoeft Europese boete niet te betalen
Beeld: ABM Financial News

Qualcomm hoeft Europese boete niet te betalen

(ABM FN-Dow Jones) Halfgeleider- en smartphonetechnologiebedrijf Qualcomm hoeft van het Europese Hof van Justitie een boete van 1 miljard euro vanwege misbruik van zijn marktpositie in LTE baseband chipsets niet te betalen. Dit maakte het Hof woensdag bekend.

De boete werd in januari 2018 door de Europese Commissie aan Qualcomm opgelegd, omdat het bedrijf concurrenten ervan weerhield de markt te betreden door Apple, een grote klant, 'significante betalingen' te doen om niet bij één van deze rivalen te kopen. Apple zou voor zijn iPhone en iPad exclusief gebruik maken van de chips van Qualcomm. 

Dergelijke afspraken zijn verboden volgens de mededingingsregels van de EU.

Volgens het Hof is in de procedure die tot de veroordeling door de EC leidde, sprake van onregelmatigheden. Hierdoor kon Qualcomm zich niet goed verdedigen tegen de beschuldigingen.

Het bedrijf uit San Diego ging destijds direct in beroep tegen de uitspraak van de EC.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Mediatek uit Taiwan hijgt Qualcomm in de nek: moet Qualcomm zich zorgen maken?
  2. Update: Qualcomm overtreft de verwachtingen

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
QUALCOMM kopen verkopen

83% zegt kopen

6 stemmen