Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Biotalys gaat samenwerking aan met Novozymes
Beeld: ABM Financial News

Biotalys gaat samenwerking aan met Novozymes

(ABM FN) Biotalys is een samenwerking aangegaan met Novozymes om de mogelijkheden voor haar biofungicide Evoca uit te breiden. Dat maakte het Gentse biotechbedrijf dinsdagochtend bekend zonder financiële details te geven. 

De samenwerking houdt in dat Novozymes haar expertise, intellectuele eigendomsrechten en knowhow zal gebruiken om aanvullende methoden te verkennen voor de opschaling en productie van het bioactieve eiwit van Evoca, met de optie van een mogelijke commerciële samenwerking voor een toekomstige generatie van het product. 

“Met zijn uitgebreide expertise in enzymen en eiwitfermentatietechnologieën is Novozymes een sterke partner ter ondersteuning van de groeiambities van Biotalys om telers wereldwijd een kosteneffectieve en efficiënte toekomstige generatie Evoca te bieden”, aldus Patrice Sellès, CEO van Biotalys, in een toelichting.

Biotalys wijst er ook op dat het biofungicide naar verwachting dit jaar goedkeuring zal krijgen van de Amerikaanse toezichthouder EPA, hetgeen de weg zal vrijmaken voor andere producten in ontwikkeling. 

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Biotalys in zee met Novonesis voor Evoca
  2. Biotalys heeft nog 22 miljoen euro in kas

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BIOTALYS kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht