Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Update: Spectrumveiling BIPT levert 1,2 miljard op
Beeld: ABM Financial News

Update: Spectrumveiling BIPT levert 1,2 miljard op

(ABM FN) Het Belgisch Instituut voor Post en Telecommunicatie heeft 1,2 miljard euro opgehaald met de veiling van radiospectrum. Dit maakte het BIPT dinsdag bekend.

Citymesh Mobile, Network Research Belgium, Orange Belgium, Proximus, en Telenet Group namen deel aan de veiling en konden elk een deel van het radiospectrum verwerven voor de komende 20 jaar.

De veiling leverde 469 miljoen euro meer op dan de vastgestelde instapprijs, aldus BIPT. En de opbrengst zal mogelijk nog hoger uitvallen met de opbrengst van een positioneringsfase van deze banden.

Nadien volgt ook nog de veiling van de 1400MHz-band.

Telenet meldde maandag dat het 264,3 miljoen euro betaalde. "Ik ben erg tevreden met het resultaat van deze spectrumveiling. We hebben maar liefst 200 MHz aan spectrum kunnen verwerven tegen een zeer scherpe prijs. Dit resultaat is een belangrijke mijlpaal in het 5G verhaal", zei CEO John Porter in een toelichting. 

Proximus liet weten 491 miljoen euro te hebben betaald. "Ten opzichte van de andere deelnemende bedrijven, heeft Proximus 20 procent meer spectrum binnengehaald en kan het zo een sterke positie in alle banden garanderen." 

Net als Porter zei ook CEO Guillaume Boutin van Proximus dat de veiling belangrijk is voor de ontwikkeling van 5G in België.

Orange Belgium betaalde 322 miljoen euro bij de veiling. Net als Telenet en Proximus meldde ook Orange Belgium dat hiermee de uitbreiding van 5G door kan. Tevens zei het telecombedrijf vanaf medio 2023 3G te gaan uitfaseren.

Update: om reacties Proximus en Orange Belgium toe te voegen.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Orange Belgium kopen verkopen
Proximus kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht