Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Drukke beursagenda met Amerikaans banenrapport

Drukke beursagenda met Amerikaans banenrapport

(ABM FN) Komende week wordt vrij druk voor beleggers op macro-economisch gebied terwijl de bedrijfsagenda nog leeg blijft. 

Op Wall Street wordt het een verkorte handelsweek aangezien de Amerikanen maandag hun onafhankelijkheidsverklaring herdenken. 

Uit Duitsland krijgen we die eerste weekdag een handelsbalans voorgeschoteld. De Verenigde Staten geven donderdag info over hun export en import in mei. 

Ook op maandag zien we de producentenprijzen in de eurozone passeren. De inflatie bij onze noorderburen staat donderdag geagendeerd. 

De prijzen lopen wereldwijd stevig op. De heropening van de economie na corona én de oorlog in Oekraïne zijn hier in grote mate schuldig aan. De centrale banken proberen de inflatie een halt toe te roepen maar staan deels machteloos te kijken naar de tekorten in aanbod. De Amerikaanse Federal Reserve publiceert woensdag haar notulen van de laatste beleidsvergadering waarin de rente 0,75 procent hoger ging in één klap. De Europese Centrale Bank zet donderdag de notulen online. In Europa zal de rente deze maand voor de eerste keer omhoog gaan. 

De Reserve Bank of Australia worstelt met dezelfde problemen als wij en neemt dinsdag een rentebesluit. 

Die dag staat er ook een reeks inkoopmanagersindices voor de dienstensectoren gepland, in Azië en Europa. De VS volgen woensdag met een dagje vertraging wegens de feestdag eerder in de week. 

Frankrijk geeft dinsdag inzage in haar industriële productie. Duitsland volgt donderdag en Nederland vrijdag.  

Eveneens op vrijdag zal er vanuit de Verenigde Staten info verschaft worden over de arbeidsmarkt, door middel van werkloosheidsgegevens en jobcreatie. 

Het rapport van ADP, dat normaliter voorafgaand aan de officiële cijfers verschijnt, wordt voorlopig niet gepubliceerd. De loonstrookjesverwerker meldde afgelopen week dat de methodologie wordt aangepast om een meer robuuste index te ontwikkelen. Het nieuwste rapport wordt eind augustus weer verwacht.

Bedrijfsagenda

Voor een nieuw cijferseizoen, nu het tweede kwartaal achter ons ligt, is het nog net wat te vroeg. 

In eigen land staat er nog helemaal niets op de planning. In het buitenland enkel cijfers van Levi Strauss op donderdag. Na volgende week gaat het cijferseizoen in de VS weer van start.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht