Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Brussel verder omhoog, koerssprong voor Proximus en Colruyt

Brussel verder omhoog, koerssprong voor Proximus en Colruyt

(ABM FN) De Brusselse beurs is maandagochtend doorgestegen. Richting het einde van de voormiddag steeg de Bel20 0,6 procent tot 3.728,70 punten. 

Beleggers lijken zo na een zeer negatieve eerste jaarhelft iets positiever geworden. Toch waarschuwt Simon Wiersma van ING dat de beurs erg volatiel zal blijven. 

“De zorgen over hoog blijvende inflatie gaan steeds meer over in zorgen over een economische groeivertraging of zelfs een mogelijke recessie, veroorzaakt door hoge energieprijzen en het (te) snel dichtdraaien van de geldkraan door centrale banken”, aldus Wiersma. 

“Het zijn geen omstandigheden waar beleggers vrolijk van worden; ze worden er vooral erg nerveus van. We verwachten dat de beweeglijkheid op de beurs daarom nog wel even zal aanhouden”, waarschuwde de marktvolger. 

Toch meent Wiersma dat er een koerswinst van 10 procent in de tweede helft van dit jaar mogelijk is. “Veel slecht nieuws is in de aandelenkoersen verwerkt”, aldus ING. 

Beleggers moeten vandaag zonder de impuls van Wall Street doen. De Amerikaanse beurzen houden vandaag de deuren gesloten vanwege de viering van Independence Day. 

Op macro-vlak was het ook een rustige ochtend. De Duitse export daalde in mei en in de eurozone bleken de producentenprijzen in mei gestegen, maar wel weer in een minder hoog tempo. 

De euro/dollar noteerde op 1,0437. 

Stijgers en dalers

In de hoofdindex trekt Proximus de kop met een koerswinst van 2,1 procent gevolgd door Colruyt met een stijging van 2,0 procent. De supermarktketen gaat de strategische opties voor Virya Energy bestuderen. Analisten zijn van mening dat er verborgen waarde in Virya zit.

Cofinimmo daarentegen daalt 2,1 procent. Barclays heeft de koersdoel voor een reeks Belgische vastgoedaandelen verlaagd, waaronder Cofinimmo, Aedifica en VGP. Het aandeel Aedifica verliest 1,8 procent en VGP 0,3 procent. 

In de BelMid stijgt IBA 3,3 procent.

CFE herstelt 1,9 procent, na de koersval van afgelopen week, na de afsplitsing van DEME. Het aandeel DEME daalt 0,9 procent. Degroof Petercam gaf voor beide aandelen een Houden advies met koersdoelen van respectievelijk 11,00 en 125,00 euro.

Bij de kleinere aandelen wint Oxurion 4,3 procent. Nyxoah levert 8,4 procent in. Hyloris daalt 3,8 procent, nadat de handel weer mocht worden hervat. Vrijdag werd de handel stilgelegd, nadat Hylorus een zogeheten Complete Response Letter van de Amerikaanse toezichthouder Food and Drug Administration ontving over de marktaanvraag voor Maxigesic.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen