Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Foxconn positiever gestemd
Beeld: ABM Financial News

Foxconn positiever gestemd

(ABM FN-Dow Jones) Foxconn is positiever gestemd over de rest van dit jaar. Dit bleek uit een kwartaalbericht van de Taiwanese elektronicagigant.

Naar eigen zeggen is Foxconn nog altijd "voorzichtig optimistisch" voor het derde kwartaal, vooral vanwege de hoge inflatie. De verwachtingen van het bedrijf liggen min of meer in lijn met die van de markt.

Maar voor heel dit jaar is Foxconn inmiddels wat optimistischer gestemd dan voorheen. Aanvankelijk dacht de fabrikant dat er geen groei in zou zitten.

In het eerste halfjaar steeg de omzet van Foxconn met ruim 8 procent. In juni lag de omzet echter 31 procent hoger in dan juni 2021. Ook op maandbasis steeg de omzet, met bijna 6 procent.

Afgelopen maand leverden onder meer cloud- en netwerkproducten een dubbelcijferige groei op, terwijl Smart Consumer Electronics een krimp liet zien. 

Foxconn ziet de verstoringen in de aanvoerketen afnemen en de heropening van de Chinese economie pakt ook gunstig uit.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht