Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Mercedes positiever gestemd
Beeld: Daimler

Mercedes positiever gestemd

(ABM FN-Dow Jones) Mercedes-Benz is positiever gestemd en verhoogde de outlook voor dit jaar, nadat de omzet en winst in het tweede kwartaal aantrokken dankzij een sterke vraag in combinatie met hogere prijzen. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Duitse autofabrikant.

In het afgelopen kwartaal steeg de aangepaste EBITA met 8 procent tot 4,9 miljard euro, terwijl de omzet met 7 procent aantrok tot 36,4 miljard euro, ondanks dat er minder auto's werden verkocht door een tekort aan chips. Door deze tekorten en andere verstoringen in de aanvoerketen, daalde de vrije kasstroom wel met 34 procent tot 1,4 miljard euro.

De nettowinst van Mercedes trok aan van 3,0 tot 3,1 miljard euro.

De resultaten omvatten enkel de huidige activiteiten, exclusief de voormalige Daimler Trucks & Buses-divisie, die in december werd afgestoten.

Outlook

Mercedes-Benz verhoogde enkele doelstellingen voor 2022, maar waarschuwde wel voor de nodige onzekerheid, wijzend op onder meer de oorlog in Oekraïne, de inflatie, de coronacrisis en de verstoringen in de aanvoerketen.

Mercedes verwacht dat de jaaromzet significant hoger zal uitvallen dan in 2021. Eerder werd nog rekening gehouden met een licht hogere jaaromzet. Het EBIT-resultaat zal niet langer vergelijkbaar zijn met het resultaat in 2021, maar zal daar iets boven liggen.

"Ondanks de macro-economische risico's, blijft Mercedes-Benz een gezonde vraag naar zijn producten voorzien in de tweede jaarhelft, in alle kernmarkten", aldus de autobouwer.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Sterke kasstroom Mercedes-Benz in 2023
  2. Kleine omzetdaling voor Mercedes

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
MERCEDES-BENZ GRP NA O.N. kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht