Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
'Gemengde eerste jaarhelft voor Ontex'
Beeld: Ontex

'Gemengde eerste jaarhelft voor Ontex'

(ABM FN) Ontex kon uitpakken met EBITDA-cijfers die in lijn van de verwachting van het beurshuis Kepler Cheuvreux lagen, al kwam de nettoschuld wel hoger uit dan verwacht. Dat zegt het beurshuis in een reactie op de cijfers van Ontex.

"De EBITDA van 25 miljoen euro met een EBITDA-marge van 4,1 procent lag in lijn met onze cijfers, hoewel lager dan de analistenconsensus van 31 miljoen euro, omdat de druk op de marges sterker was dan verwacht" aldus Kepler Cheuvreux.

De nettoschuld steeg met 101 miljoen euro ten opzichte van het niveau van vorig jaar, wat volgens Kepler zorgwekkend is.

"Positief is wel dat het management uitgaat van een EBITDA over het hele boekjaar van 125 tot 140 miljoen euro waar wij op 117 miljoen euro zitten. Dat  zou enige geruststelling kunnen bieden voor verbeteringen in het tweede halfjaar" aldus het beurshuis.

Het belangrijkste punt is dat Ontex Mexico voor 250 miljoen euro zal worden verkocht, wat de balans van Ontex wat lucht geeft. Het wordt verkocht onder de boekwaarde en de transactiewaarde van 2016, waardoor een bijzondere waardevermindering van 60 miljoen euro wordt geboekt in de resultaten van de eerste jaarhelft.

Het aandeel zou vandaag positief moeten reageren, aangezien de cashopbrengst van 250 miljoen euro uit Mexico het belangrijkste positieve element is om de zware schuldenlast van Ontex te verlichten, aldus het beurshuis, dat een Houden advies heeft met een koersdoel van 7,30 euro. Het aandeel stijg vrijdag 4,9 procent naar 6,53 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel Ontex
  2. Lage waardering Ontex maakt beursexit waarschijnlijk

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ontex kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht