Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Beursupdate: Bel20 nog steeds in het groen

(ABM FN) Brusselse beurs stond steeds in het groen in mindere volumes op maandag 15 augustus, tijdens Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart. Rond de middaguur noteerde de Bel20 0,2 procent hoger op 3.850 punten.

In de hoofdindex stond de elektriciteitsnetbeheerder Elia bovenaan en won meer dan 2 procent, gevolgd door D'Ieteren dat 1,2 procent won.

De grootste daler is Ageas, de controlerende aandeelhouder van AG Insurance, dat 1,4 procent daalde tot onder de 44 euro.

In de tussentijdse index BelMid steeg Bpost 1,4 procent na een positief analistenrapport. Oddo BHF verhoogde het advies voor Bpost naar Outperform met een koersdoel van 8,25 euro, merkte Bert van der Pol, handelaar bij Today's Group, op. 

Deceuninck was opmerkelijk, de specialist in chassis, steeg met 5 procent, gevolgd door Lotus Bakeries en Orange Belgium, die respectievelijk 3 en 2 procent wonnen, terwijl onderaan verloor Euronav 2 procent.

In BelSmall verloor Smartphoto 5 procent, terwijl waterzuiveringsspecialist Ekopak 3,6 procent won. 

Het UnifiedPost-aandeel is opnieuw volatiel en daalt 0,8 procent nadat het tijdens de sessie tot 8 procent was gestegen tot 5,66 euro.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen