Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Empire State index keldert onverwacht
Beeld: ABM Financial News

Empire State index keldert onverwacht

(ABM FN-Dow Jones) De index van de Federal Reserve van New York voor de industrie in de regio New York is in augustus onverwacht diep teruggevallen in de rode cijfers. Dit bleek maandag uit de publicatie van de index, beter bekend als de Empire State index.

De index daalde van 11,1 positief in juli naar 31,3 negatief.  Er was vooraf door economen gerekend op een veel beperktere daling tot 5,0 positief, nadat deze index in juli weer in de positieve cijfers was gekomen.

Een cijfer boven de nul betekent dat de inschattingen van een meerderheid van de geraadpleegde managers bij industriële bedrijven over de marktomstandigheden positief zijn. Een negatief cijfer wijst er op dat de beoordelingen in het algemeen genomen pessimistisch zijn.

De index voor nieuwe orders daalde zeer sterk, van 6,2 in juli tot -29,6 in augustus. Ook de deelindex voor de werkgelegenheid daalde. 

Economen gebruiken dikwijls de eerder bekendgemaakte regionale economische onderzoeken, zoals de New York Fed index, als een indicator voor de ontwikkeling van de nationale cijfers die met een grotere vertraging bekend worden gemaakt.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht