Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Ter Beke voelt gevolgen inflatie
Beeld: ABM Financial News

Ter Beke voelt gevolgen inflatie

(ABM FN) Ter Beke heeft in de eerste zes maanden van 2022 meer omzet behaald, maar zat de winstgevendheid onder druk staan door de hoge inflatie. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de cijfers van het voedingsbedrijf uit Lievegem.

In het afgelopen halfjaar steeg de omzet met 9 procent naar 373 miljoen euro. Daarbij merkte Ter Beke op dat de omzet in de divisie vleeswaren stabiel was, "ondanks het full year effect van het stopzetten niet rendabele contracten vorige jaar". Daar kwam een omzetherstel in bereide gerechten bovenop.

De onderliggende EBITDA daalde van 27 naar 18 miljoen euro en de EBIT van 7 naar 3 miljoen euro. Ter Beke wees in een toelichting op “een uitzonderlijke kosteninflatie”. Die kan worden doorberekend, "maar met vertraging".

Na belastingen bleef er 1,4 miljoen euro over. Dat is nipt minder dan de 1,6 miljoen euro vorig jaar in dezelfde periode.

De schuld bleef stabiel op 75 miljoen euro.

Een outlook gaf Ter Beke vanwege alle onzekerheden in de markt niet af. Het wees daarbij op onder meer de oorlog in Oekraïne en de volatiliteit op de valutamarkten.

Ter Beke is nog in afwachting van het onderzoek door de Belgische en Nederlandse autoriteiten naar de geplande overname van Imperial-Stegeman.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Degroof en KBC verhogen koersdoel What's Cooking
  2. What's Cooking onderzoekt strategische opties

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
WHAT''S COOKING GP kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht