Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Deutsche Bank verhoogt koersdoel AB InBev
Beeld: ABM Financial News

Deutsche Bank verhoogt koersdoel AB InBev

(ABM FN) Deutsche Bank heeft het koersdoel voor AB InBev verhoogd van 73,00 naar 74,00 euro met een ongewijzigd koopadvies. Dit bleek maandag uit een rapport waarin de Duitse bank de reclamebestedingen van grote Europese bedrijven analyseert. 

Volgens de analisten is het belangrijk voor beleggers om in bedrijven te investeren die hun reclame-uitgaven reeds hebben verhoogd of over de middelen beschikken om dit te doen.

Uit de analyse blijkt dat AB InBev de reclame-uitgaven sinds 2014 heeft verlaagd. Wel benadrukken de analisten dat de Belgische brouwer alleen de ‘verkoop- en marketingkosten’ publiceert, waardoor het niet noodzakelijk betekent dat de brouwer in totaal minder aan reclame uitgeeft. 

Ook werd in die periode SABMiller geïntegreerd, terwijl AB InBev fors in digitale platforms investeerde. Daardoor kan de brouwer de verkoopactiviteiten efficiënter uitvoeren, aldus de analisten. 

Tussen 2019 en 2021 versnelde autonome omzetgroei van AB InBev wel, wat volgens de analisten betekent dat lagere reclame-uitgaven niet per se minder omzet betekenen. 

Op basis van de sterke resultaten die AB InBev behaald, handhaaft Deutsche Bank het koopadvies op de brouwer. Maar als InBev meer in reclame zou investeren, zouden de analisten nog meer overtuigd zijn van hun koopaanbeveling. 

Het aandeel AB InBev steeg maandagochtend 1,1 procent tot 50,03 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 'Aandeel AB InBev blijft koopwaardig'
  2. AB InBev krijgt tóch steun van Trump, maar heeft dat geholpen?

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AB InBev kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht