Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Obligatie: ArcelorMittal betaalt fors meer
Beeld: ArcelorMittal

Obligatie: ArcelorMittal betaalt fors meer

(ABM FN-Dow Jones) ArcelorMittal heeft deze week 600 miljoen euro opgehaald op de obligatiemarkt, maar moest wel meer betalen dan bij eerdere emissies.

Bij de laatste emissie, die in vier jaar moet worden terugbetaald, moest de staalgigant een jaarlijks rente van bijna 5 procent bieden om beleggers over de streep te trekken.

Dat is een premie van 230 basispunten boven de benchmark voor een vergelijkbare looptijd, maar ook een aanzienlijk hogere premie dan bij eerdere emissies, zag obligatiespecialist Goldwasser Exchange.

Nadat ArcelorMittal optimaal had geprofiteerd van de stijgende grondstoffenprijzen en vorig jaar een recordwinst boekte, zijn de marktomstandigheden nu ongunstiger, met een dalende vraag als gevolg van een verwachte recessie en stijgende energieprijzen.

Goldwasser merkt ook op dat ArcelorMittal had aangegeven met deze lening tussen de 500 en 1 miljard euro te willen ophalen. "Het opgehaalde bedrag ligt dus aan de onderkant van deze bandbreedte, wat eveneens een teken is van de verslechtering in de markt." 

Volgens Goldwasser "waren beleggers misschien wat voorzichtig, anticiperend op een snellere rentestijging, wat het opgehaalde bedrag, maar ook de hogere uitgiftepremie verklaart".

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Video: cyclische aandelen bieden kansen
  2. Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal kopen verkopen

83% zegt kopen

6 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht