Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Floridienne voorziet sterke groei
Beeld: ABM Financial News

Floridienne voorziet sterke groei

(ABM FN) Floridienne ziet zijn activiteiten aanzienlijk groeien in de komende jaren. Dat liet de groep weten bij de halfjaarresultaten die donderdagavond gepubliceerd werden.

In het eerste halfjaar bedroeg de omzet van Floridienne 242,7 miljoen euro, een stijging van 47,5 procent ten opzichte van 164,5 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Die stijging is vooral te danken aan de autonome groei van de divisies Life Sciences en Chemicals en aan de integratie van de overnames die Biobest Group in de eerste jaarhelft van 2022 heeft gedaan.

“Dankzij de markten van geïntegreerde biologische bestrijding, natuurlijke extracten, feest- en nichevoeding en recyclage van batterijen zouden we de komende jaren aanzienlijk moeten blijven groeien”, meent Floridienne.

De EBITDA bedroeg 33,2 miljoen euro, een stijging met 9,7 miljoen euro ten opzichte van 30 juni 2021.

Wel werden de divisies Life Sciences en Food in de eerste jaarhelft geconfronteerd met algemene kostprijsstijgingen voor grondstoffen, arbeid, logistiek en energie en met leveringsproblemen voor bepaalde producten. Ook de oorlog in Oekraïne had grote gevolgen voor de rentabiliteit van beide divisies in de eerste helft van 2022.

Vooruitzichten

Floridienne probeert de prijzen aan te passen aan de kostenstijging waarmee het wordt geconfronteerd. Daarnaast worden ook besparende maatregelen genomen om de kosten onder controle te houden. “Dankzij die inspanningen zouden we in de tweede jaarhelft een deel van de marges moeten kunnen terugwinnen die sinds begin dit jaar verloren zijn gegaan”, aldus CEO Gaëtan Waucquez.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: KBC Securities verlaagt koersdoel Floridienne
  2. Hogere omzet maar lagere EBITDA bij Floridienne

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Floridienne kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht