Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Beursblik: redelijke kwartaalcijfers Exmar
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: redelijke kwartaalcijfers Exmar

(ABM FN) Exmar heeft in het derde kwartaal van dit jaar redelijke resultaten geboekt, maar de boekwinst op de desinvestering van de Tango FLNG lijkt lager dan verwacht uit te vallen. Dit oordeelde analist Quirijn Mulder van ING maandag.

"We weten niet alle details over de desinvestering van de Tango, maar in plaats van een boekwinst van 400 miljoen dollar zien we nu een boekwinst van maximaal 366 miljoen dollar", aldus Mulder. Volgens de analist kan dit verschil gerelateerd zijn aan een hogere boekwaarde van het schip dan verwacht. Exmar opende afgelopen donderdagavond de boeken over het derde kwartaal.

Operationeel gezien waren de resultaten in het derde kwartaal iets beter dan verwacht, zo stelde de analist. De scheepvaartmarkt blijft volgens hem profiteren van aantrekkelijke tarieven, ondanks dat het aanbod van schepen stijgt en verstoringen in de aanvoerketen door de oorlog in Oekraïne.

Exmar heeft nu een netto kaspositie van 150 miljoen dollar, nadat het in augustus 646 miljoen dollar ontving van ENI voor de FLNG Tango.

"Het is nu afwachten wat de nieuwe plannen van Exmar zullen zijn, naast het dividendvoorstel van 0,95 euro per aandeel", aldus Mulder.

ING heeft een Houden advies op Exmar met een koersdoel van 9,60 euro. Het aandeel daalde maandagochtend met 5,3 procent tot 9,85 euro.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Hogere omzet maar minder winst bij Exmar
  2. Nieuwe generatie Saverys aan het roer bij Exmar

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Exmar kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht