Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Retail Estates boekt meer winst
Beeld: ABM Financial News

Retail Estates boekt meer winst

(ABM FN) Retail Estates heeft in het eerste helft van het lopende gebroken boekjaar de winst zien stijgen. Dit bleek maandag uit de cijfers van het vastgoedbedrijf uit het Belgische Ternat.

Het netto huurresultaat steeg van 57,4 miljoen tot 60,6 miljoen euro. Een stijging van 5,6 procent die vooral te danken was aan de investering in het retailpark in Venlo.

De EPRA winst in de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar steeg naar 39,1 miljoen euro, of 2,84 euro per aandeel. Een jaar eerder was dit 37,43 miljoen euro of 2,95 euro per aandeel.

De reële waarde van de vastgoedportefeuille steeg sinds 31 maart met 57 miljoen euro tot 1,82 miljard euro, een toename van 3,25 procent. In dit resultaat zit onder andere de aankoop van een 90 procent belang in het retail park in Venlo voor 35,7 miljoen.

De bezettingsgraad was stabiel op 97,4 procent.

Netto verdiende Retail Estates 106,0 miljoen euro. Dat was een jaar eerder 44,2 miljoen euro.  Deze ruimschootse verdubbeling is te danken aan het EPRA resultaat van 39,1 miljoen euro, het resultaat op de portefeuille van 22,7 miljoen euro en

variaties in de reële waarde van financiële activa en passiva van 44,3 miljoen euro.

Outlook

Retail Estates kan geen voorspellingen doen over de waarde van het vastgoed of van de afdekkingsinstrumenten, die het risico van stijgende rente afdekken. De intrinsieke waarde van het aandeel is hierdoor onzeker, benadrukt het vastgoedbedrijf.

De hogere rente is voor 4 jaar afgedekt.

In het afgelopen halfjaar was het financiële resultaat 9,3 miljoen euro negatief.

Door de sterke inflatie stijgen de huurprijzen. In België wordt driejaarlijks en in Nederland vijfjaarlijks geëvalueerd met de huurder of de verhoogde huren de rentabiliteit van de huurder in aanzienlijke mate aantasten. In de tussentijd past Retail Estates de contractuele indexatie onverkort toe.

Retail Estates rekent nog steeds op een dividend van 4,70 euro bruto per aandeel, of 3,29 euro netto, in dit boekjaar, wat 2,2 procent meer is dan een jaar eerder. Het bedrijf blijft daarbij uitgaan van stabiele consumentenbestedingen en stijgende huren.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: solide trends bij Retail Estates
  2. Retail Estates meldt stijging resultaat

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Retail Estates kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht