Word abonnee en neem Beursduivel Premium
ABN AMRO verkiest Proximus boven Telenet
Beeld: Proximus

ABN AMRO verkiest Proximus boven Telenet

(ABM FN) ABN AMRO prefereert het aandeel Proximus boven dat van Telenet. Dit bleek woensdag uit een rapport van analist Konrad Zomer van ABN AMRO Oddo.

Zomer verhoogde zijn advies voor Proximus van Neutraal naar Outperform, maar verlaagde het koersdoel van 17,50 naar 16,00 euro.

Voor Telenet ging het advies juist van Neutraal naar Underperform. En hier ging het koersdoel van 17,00 naar 15,50 euro.

Zomer denkt dat Proximus nog eenmaal het dividend zal verlagen, maar dat de weg dan vrij is voor een mooie koersprestatie. De analist verwacht dat Proximus het dividend gaat verlagen van 1,20 per aandeel, uitbetaald over 2020, 2021 en vermoedelijk ook 2022, naar 0,80 euro voor 2023 en de daaropvolgende twee jaar. "Als Proximus het dividend ongemoeid laat, dan is het daarmee het enige telecombedrijf dat het dividend niet dekt met zijn aangepaste vrije kasstroom", aldus Zomer.

Na de verwachte dividendverlaging in januari en de 40 procent die het aandeel dit jaar al daalde, "lijkt de weg vrij om echt weer vooruit te kunnen kijken", schreef Zomer.

Voor Telenet ziet Zomer een lange lijst met uitdagingen, waaronder de stijgende kosten voor arbeid en energie en het verlies van het VOO-contract. Ook zal er weer flink geïnvesteerd moeten worden. "We verwachten het bedrijf de komende 6 tot 9 maanden te zien worstelen."

Op langere termijn zit er volgens Zomer zeker waarde in Telenet, maar het duurt nog te lang voordat dit tot uiting komt. En dan zijn andere aandelen aantrekkelijker. 

Woensdag stijgt het aandeel Proximus 0,6 procent, maar daalt Telenet 2,4 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Proximus verwerft extra 5G-spectrum
  2. Brussel waarschuwt voor gevolgen telecomfusies

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Proximus kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht