Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Europese beurzen lager gesloten
Beeld: EC

Europese beurzen lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag lager gesloten.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,6 procent tot 436,20 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,6 procent op 14.261,19 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,4 procent op 6.660,59 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,4 procent lager op 7.489,19 punten.

"De recente reeks Amerikaanse macrocijfers onderstrepen de relatief solide economische trends", zei SPI Asset Management. En dit kan ertoe leiden dat de Fed het beleid in december meer zal moeten verkrappen. Kortom, "meer pijn voor de duiven."

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat de economie in de eurozone in het derde kwartaal iets harder is gegroeid dan verwacht. Het bruto binnenlands product steeg uiteindelijk op kwartaalbasis met 0,3 procent en op jaarbasis met 2,3 procent.

De productie van de Duitse industrie is in oktober op maandbasis gedaald met 0,1 procent. 

De euro/dollar noteerde op 1,0491. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0468 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0469 op de borden.

Olie werd woensdag tot 2,0 procent goedkoper, nadat uit de meest recente cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald.

Bedrijfsnieuws

Een rechtbank in de Verenigde Staten heeft een serie rechtszaken omtrent een maagzuurbehandeling die Sanofi en GSK in het verleden op de markt brachten, afgewezen. Het aandeel Sanofi steeg 6,7 procent en GSK noteerde 7,5 procent in het groen.

Met de druk op olieprijzen liep het aandeel Shell 1,9 procent averij op. Het aandeel BP daalde in Londen 1,9 procent en het Franse TotalEnergies verloor ook 1,9 procent.

In Parijs won Teleperformance 3,3 procent en Kering noteerde 4,3 procent lager. Alstom daalde 3,0 procent.

In Frankfurt won PUMA 2,6 procent, Zalando steeg 0,9 procent, terwijl Airbus 2,5 procent lager sloot.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent lager op 3.928,47 punten. De Dow Jones index daalde 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,8 procent in het rood.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CAC 40 kopen verkopen
DAX kopen verkopen
PSI kopen verkopen
STOXX Eur 600(P)-EUR kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht