Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Beursblik: Citi verhoogt koersdoel Telenet lichtjes
Beeld: Telenet

Beursblik: Citi verhoogt koersdoel Telenet lichtjes

(ABM FN) Citi heeft het koersdoel voor Telenet verhoogd van 21,00 naar 21,50 euro met een onveranderd Houden advies. Dit bleek woensdag uit een rapport van de Amerikaanse zakenbank.

Het neutraal advies ging gepaard met de opmerking dat het aandeel vanaf de tweede jaarhelft aantrekkelijker wordt voor beleggers. Op korte termijn kunnen een aantal factoren de koers afremmen. Niet alleen gaan vanaf 11 januari de lonen met 11 procent omhoog, maar is ook de vergelijkingsbasis met de resultaten in de eerste helft van 2021 moeilijker. Het verhogen van de prijzen sorteert pas effect vanaf het tweede kwartaal, aldus de analisten.

Tenslotte werd de goedkeuring voor de NetCo operatie vertraagd tot in de zomer. Zoals aangekondigd in oktober 2021 richten Telenet en Fluvius samen een nieuw, onafhankelijk en zelfvoorzienend infrastructuurbedrijf op, waarin Telenet een belang van 66,8 procent krijgt en Fluvius 33,2 procent.

Het afronden van deze transactie met Fluvius kan de aantrekkingskracht van het aandeel Telenet in de tweede helft van dit jaar verhogen. De huidige waardering weerspiegelt volgens de analisten van Citi niet de volledige waarde van deze nieuwe entiteit, zodat er ruimte komt voor een hogere waardering.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 16 april

    1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
    2. China industriële productie maart
    3. China detailhandelsverkopen maart
    4. B&S Group Q4-cijfers
    5. Fastned Q1-cijfers
    6. VK werkloosheid feb
    7. SBM Offshore $0,83 ex-dividend
    8. PostNL jaarvergadering
    9. Kendrion €0,45 ex-dividend
    10. EU handelsbalans feb
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht