Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Deutsche Bank verlaagt koersdoel Proximus
Beeld: ABM Financial News

Deutsche Bank verlaagt koersdoel Proximus

(ABM FN) Deutsche Bank heeft in aanloop naar een beleggersdag het koersdoel voor Proximus verlaagd van 12,50 naar 11,00 euro met een onveranderd Houden advies. Dit bleek donderdag uit een rapport van de Duitse bank.

Bij zijn laatste CMD, in maart 2020, verlaagde Proximus het dividend met 20 procent van 1,50 euro per aandeel naar een minimum van 1,20 euro. 

Nu we de volgende CMD naderen op maandag 16 januari, waar de 'roadmap' voor de komende drie jaar zal worden gepresenteerd, vreest Deutsche Bank dat een soortgelijke maatregel in de lucht hangt. Die vrees is gebaseerd op de combinatie van de gestegen loonkosten en hogere energiekosten. 

Daarnaast kan de vrije kasstroom onder druk komen te staan door de grote investeringen die in 2023 en 2024 moeten gedaan worden door Proximus, onder meer in glasvezel.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Proximus verwerft extra 5G-spectrum
  2. Brussel waarschuwt voor gevolgen telecomfusies

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Proximus kopen verkopen