Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Proximus verlaagt dividend
Beeld: ABM Financial News

Proximus verlaagt dividend

(ABM FN) Proximus houdt het dividend over 2023 stabiel op 1,20 euro per aandeel, terwijl het dividend voor de twee jaar erna wordt verlaagd tot 0,60 euro per aandeel. Dit maakte het telecombedrijf maandagochtend bekend in aanloop naar een beleggersdag.

Analisten hielden al rekening met een dividendverlaging, maar die komt nu pas in 2024. Wel "onder voorbehoud van de financiële prestaties in lijn met het strategische plan". Het dividend gaat wel verder omlaag dan de 0,80 euro per aandeel waar ING op rekende en de 1,00 euro per aandeel waar de consensus op mikte.

Proximus heeft de ambitie voor 2025 een omzetgroei op de thuismarkten te realiseren, terwijl de onderliggende EBITDA tegen dat jaar op hetzelfde niveau als in 2022 moet liggen. Op de internationale markten, dat wil zeggen voor Telesign en BICS, moet een hoge enkelcijferige groei van de directe marge worden behaald. 

In 2023 zal de onderliggende EBITDA evenwel met circa 3 procent dalen, terwijl de omzet op de thuismarkten met 1 tot 3 procent stijgt en de internationale directe marge een hoge eencijferige groei laat zien.

Dit jaar moet er een piek in de investeringen worden bereikt van 1,3 miljard euro, waarna de investeringen zullen dalen vanaf 2024. In de komende drie jaar moet er ook voor 400 miljoen euro aan niet-strategische activa worden afgestoten en plant Proximus voor 220 miljoen euro aan kostenbesparingen.

De nieuwe plannen moeten de weg vrijmaken voor een groei van de vrije kasstroom en een daling van de schuldratio naar 2,5 tot 3,0.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Proximus verwerft extra 5G-spectrum
  2. Brussel waarschuwt voor gevolgen telecomfusies

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Proximus kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht