Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
ING verhoogt koersdoel Euronav
Beeld: Euronav

ING verhoogt koersdoel Euronav

(ABM FN) ING heeft het koersdoel voor Euronav verhoogd van 9,25 naar 15,00 euro en handhaaft het koopadvies. Dit bleek maandag uit een rapport van de bank.

Nu Frontline de fusie met Euronav heeft geannuleerd, zal Euronav alleen verder moeten. ING denkt dat de olierederij de oude strategie zal doorzetten.

"We vinden de vooruitzichten aantrekkelijk", aldus analist Quirijn Mulder, die wijst op de goede conditie waarin de markt verkeert. En de gunstige marktomstandigheden zullen volgens de analist de komende jaren aanhouden. 

"De winstgevendheid van Euronav zal scherp herstellen", denkt Mulder, die verwacht dat het dividend ook flink omhoog gaat.

De analist waardeert de vloot van Euronav op 14,94 euro per aandeel. En gezien de sterke balans, de vloot van jonge schepen en de goede vooruitzichten, vindt de analist het niet nodig een korting te hanteren.

Het aandeel Euronav stijgt maandag 4,9 procent naar 14,10 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Kepler haalt Euronav van de kooplijst
  2. Euronav loopt stevige averij op

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Euronav kopen verkopen