Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
'Netflix verkiest winstgevendheid boven abonneegroei'
Beeld: Netflix

'Netflix verkiest winstgevendheid boven abonneegroei'

(ABM FN-Dow Jones) Netflix opent aanstaande donderdag de boeken, waarbij de focus volgens marktkenners niet zozeer zal liggen op de abonneegroei, maar op de financiële resultaten over het vierde kwartaal van 2022, zoals omzet, winst en de marges.

Juist de abonneegroei bleek de afgelopen jaren een belangrijke factor voor beleggers. In het derde kwartaal van afgelopen jaar viel de groei mee, maar in de twee kwartalen ervoor stelde de streamingreus zwaar teleur. Met als gevolg dat het aandeel Netflix in 2022 de helft van zijn marktwaarde verloor.

Netflix rekent voor het vierde kwartaal zelf op een omzet van 7,78 miljard dollar, van 7,71 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Door FactSet geraadpleegde analisten voorspellen een omzet van 7,84 miljard dollar.

Bij de resultaten over het derde kwartaal waarschuwde Netflix al voor een winstdaling van 1,33 dollar tot slechts 0,36 dollar per aandeel. Analisten gaan uit van een winst van 0,60 dollar.

De abonneegroei wordt door Netflix ingeschat op 4,5 miljoen, waar de markt 4 miljoen voorspelt. Analisten van Barclays zijn veel pessimistischer en gaan uit van een groei van slechts 2,7 miljoen.

Vanaf november kunnen abonnees bij Netflix voor een goedkoper abonnement met reclames kiezen. Dit kost 6,99 dollar in plaats van 9,99 dollar. De reclames duren dan tot 5 minuten, in plaats van maximaal 30 seconden. Netflix gaf bij de cijfers over het derde kwartaal al aan dat dit in het vierde kwartaal nog niet veel nieuwe abonnees zou opleveren.

Netflix opent donderdag nabeurs de boeken.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 9,3 miljoen nieuwe Netflix-abonnees in één kwartaal
  2. Netflix overtreft de verwachtingen

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Netflix kopen verkopen

50% zegt kopen

6 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
    4. Dui inkoopmanagersindex diensten april (voorlopig) volitaliteit verwacht
    5. Dui samengestelde inkoopmanagersindex april
    6. EU samengestelde inkoopmanagersindex april
    7. VK samengestelde inkoopmanagersindex april
    8. 3M Q1-cijfers
    9. GE Aerospace Q1-cijfers
    10. General Motors Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht