Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Berenberg verlaagt koersdoel Montea stevig
Beeld: ABM Financial News

Berenberg verlaagt koersdoel Montea stevig

(ABM FN) Berenberg heeft het koersdoel voor Montea stevig verlaagd, van 106,00 naar 92,00 euro, maar handhaafde wel het koopadvies voor het aandeel. Dit bleek donderdag uit een rapport van de zakenbank.

De stevige fundamenten onder vastgoedgroep Montea mogen niet worden genegeerd, zo stelt Berenberg. Een belangrijke troef voor het bedrijf is de voorspelbare groei.

In reactie op de kapitaalverhoging waarmee in november 103 miljoen euro werd opgehaald, heeft Montea de vooruitzichten voor het boekjaar 2022 opnieuw verhoogd. Er wordt nu gerekend op een stijging van de winst per aandeel met 9 procent, waar voordien slechts op een stijging met 7 procent was gerekend.

Het management gaat nu uit van een aangepaste winst per aandeel van 4,10 euro en een dividend van 3,30 euro per aandeel. 

Berenberg is van mening dat dit haalbaar is. 

Montea zou tevens goed op weg zijn om zijn doelstellingen voor het boekjaar 2024 te realiseren, met een aangepaste winst per aandeel van 4,30 euro en een dividend van 3,45 euro.

Berenberg verlaagde het koersdoel vooral omdat Montea er vermoedelijk op gebrand is de schuldgraad rond de 40 procent te houden, terwijl die in september 44 procent bedroeg. Veel zorgen maakt Berenberg zich daar echter niet over, want zelfs op deze niveaus is er nog voldoende speelruimte wat betreft de bankconvenanten. Volgens die convenanten mag de schuldgraad niet boven de 60 procent uitkomen. 

Toch mag volgens Berenberg worden verwacht dat Montea zijn expansieplannen zal matigen, wat Berenberg er toe brengt het koersdoel te verlagen van 106 naar 92 euro.

Op de beurs noteert de koers van Montea momenteel aan 72,90 euro. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Barclays zet WDP op kooplijst
  2. Montea investeert verder in Antwerpen

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
MONTEA kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht