Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Drukke cijferweek in zicht
Beeld: ABM Financial News

Drukke cijferweek in zicht

(ABM FN-Dow Jones) Beleggers gaan een drukke week tegemoet met vooral veel bedrijfscijfers.

Met name in de VS openen veel bedrijven de boeken. Zo worden op dinsdag resultaten van onder meer 3M, General Electric, Johnson & Johnson en Microsoft verwacht. Een dag later is het de beurt aan IBM, Tesla, Boeing en anderren. Richting het einde van de week geven American Airlines, American Express, Mastercard, Intel en Visa inzicht in de ontwikkelingen in het vierde kwartaal.

In Nederland blijft het vooralsnog vrij rustig. Alle ogen zullen gericht zijn op de cijfers van ASML op woensdag. Op donderdag komen NSI en RoodMicrotec met resultaten. Signify en WDP sluiten op vrijdag de week af met kwartaalcijfers. Signify kwam al met een waarschuwing, dus daar zijn geen grote verrassingen meer te verwachten.

In België blijft het ook rustig. Naast WDP op vrijdag, komt ook KBC Ancora met cijfers. Donderdag is Quest for Growth dan al geweest.

De eerste bedrijfscijfers die momenteel naar buiten komen zijn volgens Bokeh Capital Partners over het algemeen conform verwachting of zelfs net iets beter. "We denken dat dit laat zien dat bedrijven aan de verwachtingen kunnen voldoen."

In Azië zal het aankomende week ook rustig blijven. Zo houdt de beurs van China de gehele week de deuren gesloten in verband met de viering van het nieuwe jaar. Ook op andere Aziatische beurzen, waaronder de beurs in Jakarta, Singapore en Hongkong, is er enkele dagen geen handel.  

Macro-economisch nieuws

Op macro-economisch vlak krijgen beleggers op maandag voorlopige cijfers over het Europese consumentenvertrouwen te verwerken. Op vrijdag volgt een definitieve raming. 

Dinsdag krijgt de markt inzicht in de samengestelde inkoopmanagersindices in diverse landen, waaronder Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Op woensdag staat de IFO-index op de agenda. Dit geeft een beeld van het ondernemersvertrouwen in Duitsland.

Richting het einde van de week zijn er Amerikaanse groeicijfers over het vierde kwartaal, naast de wekelijkse steunaanvragen en het Amerikaanse consumentenvertrouwen. Vrijdag let de markt ook op de persoonlijke inkomens en uitgaven in Amerika. Deze publicatie bevat namelijk ook de PCE-inflatie. En dat is voor de Fed een heel belangrijke indicator. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX kopen verkopen

76% zegt kopen

17 stemmen

BEL 20 kopen verkopen

60% zegt kopen

10 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht