Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beursblik: moeilijk kwartaal voor Ageas
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: moeilijk kwartaal voor Ageas

(ABM FN) Ageas heeft een moeilijk vierde kwartaal achter de rug, waarin relatief weinig kapitaal werd gegenereerd, maar zonder alle bijzondere posten was de winst voor het jaar 2022 toch boven de doelstelling van 1 miljard euro. Dat concludeerde ING in reactie op de cijfers van de verzekeraar.

De nettowinst was afgelopen kwartaal iets beter dan de consensusverwachting, maar ING had op meer gerekend.  

Azië was duidelijk beter dan verwacht, ondanks lockdowns, en ook België presteerde Ageas goed dankzij boekwinsten op vastgoed, maar de Europese verzekeringen presteerden zwak evenals het Verenigd Koninkrijk, met een sterk verlieslatende ratio van kosten en claims, zo stelde de bank vast. Ook de herverzekeringen viel tegen.  

De solvabiliteit blijft echter zeer sterk op 225 procent, maar de contanten in kas laten geen ruimte voor aandeleninkopen, volgens ING.

ING denkt dat analisten vooral oog zullen hebben voor de problemen in het VK, waar Ageas binnen twee jaar zou moeten stoppen volgens ING.

ING heeft een Houden advies op Ageas met een koersdoel van 43,00 euro.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Ageas verlost van aandeelhouder Fosun
  2. Verzekeraar Ageas is zowel overnameprooi als -jager

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ageas kopen verkopen