Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
'Goede resultaten Biocartis'

'Goede resultaten Biocartis'

(ABM FN) Biocartis heeft in 2022 goede resultaten geboekt die niet voor verrassingen zorgden. Dit stelde Degroof Petercam donderdag.

"De resultaten voor het boekjaar 2022 brengen geen verrassingen, aangezien Biocartis half januari al had aangekondigd dat de belangrijkste doelstellingen voor 2022 waren gehaald", zei analist Laura Roba.

De inkomsten uit Idylla-producten kwamen uit op 45 miljoen euro, in lijn met de laatste prognoses, en de brutomarge op 34 procent, twee keer zo hoog als in 2021, maar ook hoger dan verwacht.

Ook de afname van de zogeheten cash burn is een meevaller, merkte Roba op.

De productinkomsten zullen in 2023 naar verwachting met 25 tot 35 procent groeien, met een margestijging van 40 tot 45 procent en een EBITDA van -25 tot -28 miljoen euro.

"Over het algemeen vinden we de resultaten goed", aldus Roba, die haar ramingen mogelijk zal aanpassen na deze publicatie en een toelichting daarop van het management.

Biocartis heeft recent een grote herfinanciering afgerond. Hierdoor zijn de vooruitzichten verbeterd, maar is er ook flink wat waarde verschoven van aandeelhouders naar obligatiehouders, merkte Roba op.

Gezien de verhouding tussen risico en rendement handhaafde Degroof het Houden advies met een koersdoel van 0,74 euro.

Halverwege de namiddag noteerde Biocartis 2,7 procent lager op 0,67 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Biocartis selecteert vier studie abstracts over Idylla voor ESMO-congres
  2. Biocartis lanceert een borstkankerportfolio

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Biocartis kopen verkopen