Word abonnee en neem Beursduivel Premium
'Jaarcijfers Galapagos stellen iets teleur'
Beeld: Galapagos

'Jaarcijfers Galapagos stellen iets teleur'

(ABM FN) Galapagos heeft in 2022 iets minder gepresteerd dan verwacht. Dit stelde analist Rosie Turner van Jefferies vrijdag.

De omzet met Jyseleca was volgens Turner conform de consensus, terwijl de omzet op groepsniveau wat zwakker was ten opzichte van de analistenverwachtingen. De cashburn was daarentegen een meevaller, zo stelde Turner, die viel lager uit dan verwacht.

Galapagos verwacht voor 2023 een omzet met Jyseleca van 140 miljoen tot 160 miljoen euro, terwijl de consensus mikt op 163 miljoen euro. 

Verder voorziet Galapagos dat de piekomzet uit Jyseleca niet langer 500 miljoen euro zal zijn, maar 400 miljoen euro. Voor Jefferies kwam deze neerwaartse bijstelling niet als een verrassing.

De operationele cashburn schat Galapagos voor dit jaar in op 380 tot 420 miljoen euro. Dat is flink minder dan de 522 miljoen euro waarop Jefferies rekende.

Jefferies heeft een Houden advies op Galapagos met een koersdoel van 43,70 euro. Het aandeel daalde vrijdagochtend met 5,7 procent tot 34,52 euro. Jefferies had een kleiner koersverlies verwacht vandaag, gezien de bemoedigende data met de CAR-T-portefeuille die Galapagos boekte.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. KBC Securities verlaagt koersdoel Galapagos naar 50 euro
  2. Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos kopen verkopen

70% zegt verkopen

10 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 18 april

    1. NSI Q1-cijfers
    2. Sipef Q1-cijfers
    3. Sligro Q1-cijfers
    4. NL werkloosheid maart
    5. Deliveroo trading update
    6. Easyjet trading update
    7. Econocom Q1-cijfers
    8. PostNL €0,03 ex-dividend
    9. Procter & Gamble Q1-cijfers
    10. VS steunaanvragen - wekelijks
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht