Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
'Bpost stelt teleur met outlook voor 2023'
Beeld: Bpost

'Bpost stelt teleur met outlook voor 2023'

(ABM FN) Degroof Petercam heeft vrijdag het koersdoel voor Bpost verlaagd van 7,00 naar 6,20 euro met een herhaling van het Houden advies.

Bpost heeft in 2022 aan de verwachtingen voldaan, maar het postbedrijf stelde teleur met de vooruitzichten voor 2023, aldus analist Frank Claassen.

De omzetgroei van Bpost in het vierde kwartaal bleef min of meer stabiel. Claassen en de consensus rekenden op een plus van 1 procent.

De aangepaste EBIT in het vierde kwartaal van 2022 was solide, vooral dankzij kostenbesparingen en een sterk eindejaar. Met 77 miljoen euro kwam Bpost iets hoger uit dan de 71 miljoen euro die Degroof had verwacht.

De outlook van Bpost voor 2023 van een aangepaste EBIT van 240 tot 260 miljoen euro ligt echter ongeveer 5 procent onder de taxatie van Degroof en ongeveer 7 procent onder de consensus. Dit is voornamelijk te wijten aan de aanhoudende impact van de stijgende loonkosten en de omzetdruk bij E-logistics North America.

Het dividend per aandeel over 2022 van 0,40 euro is vrijwel in lijn met de 0,38 euro die Degroof had verwacht. De consensus rekende op 0,39 euro per aandeel.

De waardering voor het aandeel is niet hoog, maar dat is het gevolg van de vele onzekerheden, aldus Claassen. In dit licht wijst de analist bijvoorbeeld op de hoge inflatie, de stijgende kosten, lagere consumentenbestedingen, managementwisselingen en het verhaal over de concessie voor de distributie van kranten in België.

Het aandeel Bpost daalt vrijdag 1,5 procent naar 4,90 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Bpost bereikt akkoord met PPP
  2. Bpost vlucht naar voren ondanks kritiek op mega-overname

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
bpost kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht