Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beursblik: ING verhoogt koersdoel DEME
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: ING verhoogt koersdoel DEME

(ABM FN) ING heeft dinsdag het koersdoel voor DEME verhoogd van 130,00 naar 140,00 euro bij handhaving van het koopadvies.
 
Het bedrijf kan in 2023 een EBITDA -marge van 18,5 procent bereiken, wat iets boven de eigen outlook ligt van een stabiele marge op een hogere omzet, zo denkt analist Tijs Hollestelle. 

De analist is van menig dat de marge van de bagger- en infradivisie dit jaar zal herstellen vanwege een hoge bezetting van de hoppers. In de offshore -energiedivisie zullen de marges over het algemeen stabiel zijn, verwacht ING.

DEME profiteert van de vele offshore windprojecten die wereldwijd in voorbereiding zijn. Een aantal van die projecten valt buiten Europa. Dit verklaart een zekere voorzichtigheid in de outlook van het bedrijf, aldus Hollestelle.

Hollestelle ziet niettemin enkele factoren die op de koers van het aandeel kunnen wegen.

De risico’s gerelateerd aan de uitvoering van projecten bij zowel de baggerdivisie, als de segmenten offshore wind en bouw vormen volgens Hollestelle het grootste neerwaartse risico voor zijn huidige winstramingen.

Een nieuwe ronde van COVID-19-gerelateerde lockdowns zou kunnen leiden tot projectvertragingen, denkt ING.

Een forse stijging van de rente kan eveneens leiden tot vertragingen of uitgestelde projecten bij zowel bagger- als offshore windprojecten. De komst van nieuwe spelers op de markt zou de marges onder druk kunnen zetten.

Het huidige geopolitieke klimaat kan tenslotte regeringen doen aarzelen om geld uit te geven aan grote infrastructuurprojecten.

Het aandeel van DEME noteert dinsdagmorgen iets hoger op 120,24 euro.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. DEME wint kabelcontracten van Prysmian
  2. Aantrekkelijke waardering maritiem dienstverlener Deme

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DEME GROUP kopen verkopen