Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Euronav mag rekenen op de steun van Glass Lewis
Beeld: Euronav

Euronav mag rekenen op de steun van Glass Lewis

(ABM FN) Onafhankelijk adviesbureau Glass Lewis heeft vanmorgen de aandeelhouders van Euronav aangeraden alle aanbevelingen van de raad van commissarissen van Euronav te volgen op de bijzondere algemene aandeelhoudersvergadering. Dit bleek vrijdag uit een persbericht van Euronav.

Die BAV zal worden gehouden op 23 maart 2023.

Euronav wil zijn samenstelling aanpassen, zodat deze de huidige aandeelhoudersstructuur van Euronav beter weerspiegelt.

De raad van commissarissen van Euronav adviseert om op de BAV te stemmen tegen de vijf bestuurders die door CMB worden aangedragen, "omdat CMB geen overtuigende rechtvaardiging voor de volledige herschikking van de raad heeft bekendgemaakt en CMB die de raad controleert zou niet in overeenstemming zijn met het huidige aandeelhouderschap van CMB van 25 procent".

Eerder deze maand sprak een ander onafhankelijk adviesbureau, Institutional Shareholder Services, zijn steun uit voor de plannen van Euronav en tegen het voorstel van CMB.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Kepler haalt Euronav van de kooplijst
  2. Euronav loopt stevige averij op

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Euronav kopen verkopen